Понеделник, 28 Юни 2010

Altech Team

Версия за печат

По време на конференцията GigaOm Structure за „облачни" изчислителни среди и Интернет инфраструктура, AMD обяви пускането на новата платформа Opteron 4000 серия. Това е първата сървърна платформа, проектирана от самото си начало за да посрещне специфичните изисквания на "облачните" хипер мащабируеми центрове за данни, твърдят от компанията. Тя е предназначена и за клиентите от малкия и среден бизнес, които се нуждаят от 1- и 2-процесорни системи с висока гъвкавост на конфигурация и енергийна ефективност. Платформата е също така достъпна за високия клас вградени системи като сървъри за телекомуникации, сторидж и цифров подпис, чрез AMD Embedded Solutions.
AMD Opteron 4000 серията предлага четири и шест-ядрена производителност с по-малко от 6W на ядро и намалява консумацията с до 24% в сравнение с предишното поколение. Платформата позволява над два пъти повече сървъри със същата обща консумация както платформите от предишното. Процесорите AMD Opteron от серията 4100 предлагат ниски ценови нива достигащи $99 поколение, подчертават от производителя.
Opteron 4000 е достъпна със стандартната за индустрията 5+2 години продължителност. Освен това тя е съвместима по чипсети и цокли с 8- и 12-ядрената AMD Opteron 6000 серия, и е планирано да поддържа новото Bulldozer ядро, което предстои да излезе през 2011 г.

Източник: Computerworld

( 0 гласа ) Напишете първи мнение!