Вторник, 12 Октомври 2010

Altech Team

Версия за печат

NVIDIA обяви най-новото попълнение към своите Fermi-базирани графични процесори, а именно NVIDIA GeForce GT 430. Те са създадени специално с цел да осигури необходимите възможности и изчислителни ресурси, нужни за днешните мултимедийни компютри с цел те да могат да се използват комфортно за възпроизвеждане на видео с висока резолюция и висококачествен звук.
GeForce GT 430 използва най-новия 40-нанометров производствен процес на компанията известен с кодовото наименование GF108, който вече е налице и в много от настолните и мобилни платформи на редица водещи ОЕМ производители, в това число: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony и други.
Според информация от компанията, с новите чипове обработката на снимки и видео ще бъде по-бързо и лесно, а гледането на Blu-ray 3D филми безпроблемно.
GeForce GT 430 осигурява до 1,5x производителност в игрите, спрямо предходното поколение продукти, като освен това добавя и поддръжка за DirectX 11 (DX11) – индустриалния стандарт за разработка на игри.
Новите видеоконтролери на базата на GeForce GT 430 включват няколко основни характеристики. Те поддържат стандарта HDMI 1.4a за предаване на 3D видео съдържание и многоканален цифров звук. Графичните чипове идват със специален видео механизъм за ускоряване при възпроизвеждане на Blu-ray 3D съдържание, осигурявайки оптимален тримерен образ с 1080p Full HD резолюция. Те предлагат висококачествен 24-битов многоканален звук до 192KHz, поддръжка за DTS-HD Master Audio без загуба на качество, както и Dolby TrueHD. В GeForce GT 430 е налице отделен механизъм, обработващ видеото с цел да намали консумираната електроенергия и отделяна топлина от системата. Предвидена е и поддръжка на технологията NVIDIA PhysX.

Източник: Computerworld

( 2 гласа )
42
Напишете първи мнение!