Петък, 29 Октомври 2010

Altech Team

Версия за печат

Корпорацията Intel обяви, че ще инвестира между $6 милиарда и $8 милиарда за бъдещото поколение на производствената технология в своите съоръжения в САЩ. Инвестицията ще финансира въвеждането на 22-нанометровия производствен процес от следващо поколение на Intel в няколко съществуващи фабрики в САЩ, както и в изграждането на нова фабрика за разработки (наречена "fab") в Орегон. Проектите ще поддържат от 6000 до 8000 работни места за строители и ще доведат до създаването на между 800 и 1000 нови постоянни високотехнологични работни места.
Модернизираните фабрики създават капацитет за продължаващ ръст на РС сегмента на пазара и допълнителните пазарни сегменти, към които се насочва Intel, като мобилните устройства и embedded технологиите.
Новата фабрика за разработки на Intel в Орегон, която ще се нарича "D1X" – се планира да започне развойна дейност през 2013 година. Модернизация е планирана за общо четири съществуващи фабрики в Аризона (известни като Fab 12 и Fab 32) и в Орегон (известни като D1C и D1D).
Докато Intel генерира близо три четвърти от своите приходи в чужбина, компанията поддържа три четвърти от своето производство на микропроцесори в САЩ. Този нов инвестиционен ангажимент позволява на компанията и да поддържа заетостта на служителите в тези свои съществуващи фабрики.
Този нов капиталов разход следва анонса за инвестиция в САЩ, направен през февруари 2009 година, в подкрепа на радикална модернизация на производствения процес на компанията. В резултат на тези модернизации, по 32-нанометровия технологичен процес вече се произвеждат компютърни чипове, които се използват в днешните PC, сървъри, embedded и мобилни устройства по света. Първите 22-нанометрови микропроцесори на Intel, с кодово име Ivy Bridge, ще бъдат в производство в края на 2011 година.
С продължаването на усъвършенстването на своята производствена технология, става възможно интегрирането на допълнителни характеристики и функции и да се даде възможност за създаване на устройства с по-елегантен дизайн, по-висока производителност и по-дълъг живот на батерията, при по-ниски разходи за потребителите.
1 милион РС-та се продават на ден тази година, а Intel създава близо 10 милиарда транзистора в секунда. информират в заключение от компанията.

Източник: Computerworld

( 0 гласа ) Напишете първи мнение!