Четвъртък, 27 Май 2010

Altech Team

Версия за печат

Корпорацията Intel ще се откаже от пускането на дискретни видеоадаптери, предназначени за използване в персонални компютри. За това съобщава в блога на производителя Бил Киркос, отговарящ за връзките с обществеността в компанията.
Припомняме, че Intel разработва дискретни графични ускорители в рамките на проекта Larrabee. Предполагаше се, че карти на базата на усъвършенствана х86 архитектура ще се появят на пазара през първата половина на 2010 година. Тяхната производителност трябваше да превишава един терафлопс (трилион операции с плаваща запетая в секунда).
Обаче разработката Larrabee се проточи и поради тази причина в обозримо бъдеще Intel не планира да произвежда дискретни видео адаптери за РС, твърди Киркос. Вместо това корпорацията ще се съсредоточи в подобряване на графичните ядра, които се интегрират в процесорите Core от последно поколение.
Технологиите, създадени в рамките на проекта Larrabee ще се използват в НРС (High-performance computing) системи, както и в сървърни продукти.
Intel се явява най-големия доставчик на графични чипове в света. По данни на анализаторите от Jon Peddie Research, пазарният дял на корпорацията в този сегмент през първото тримесечие на тази година е 43,5%.

Източник: Computerworld

( 0 гласа ) Напишете първи мнение!