Четвъртък, 17 Февруари 2011

Altech Team

Версия за печат

По-леки и по-тънки лаптопи за бизнес клиенти представи на Мобилния конгрес Toshiba Computer Systems. Новата серия R800 включва модели с 3 размера на екрана – 13,3, 14 и 15,6 инча, които работят с най-новите чипове на Intel. Новите попълнения в линиите Portégé, Tecra и Satellite Pro ще се продават в Европа през второто тримесечие на 2011 г.
13,3-инчовият модел R830 e насочен към често пътуващи бизнес потребители, като за разлика от лаптопите на конкуренцията от този клас разчита на мощните процесори на Intel Core i3, i5 и i7 вместо на по-нискоенергийните чипове. Здравият корпус на машината е изработен от магнезий, като теглото й е под 1,2 кг.
Мобилните машини с 14 и 15,6 инчови екрани R 840 и R850 също разчитат на новите чипове на Intel, имат вградено оптично устройство, до 640 GB твърд диск и 3G чип, като компанията се е постарала да запази цените, въпреки по-високите характеристики.
За да „смали“ размерите на лаптопите, Toshiba разчита на подобрена версия на системата за охлаждане „Airflow Cooling”, разработена съвместно с Intel. Проектираната от Toshiba вентилация оптимизира отвеждането на топлината от мощния процесор директно навън, а структурата на корпуса, която наподобява пчелна пита, заедно с вградените подпори в 14 и 15,6-инчовите модели правят серията R800 изключително устойчива на огъване. „За да повишим защитата на електронните и механичните компоненти в по-големите модели без да се налага да вдигаме цената, използвахме нова високоустойчива пластмаса за корпуса. Магнезивият капак е изключително удароустойчив, до 13 пъти по-здрав от стандартната пластмаса, но е много скъп, обясняват от Toshiba. - Затова използвахме HSR материал, който е 5 пъти по-здрав от пластмасата и 10 пъти по-евтин от магнезия.“

Източник: Computerworld

( 2 гласа )
52
Напишете първи мнение!