Четвъртък, 21 Октомври 2010

Altech Team

Версия за печат

Компанията Western Digital обяви пускането на твърди дискове от серията Caviar Green с обем 2,5 и 3 ТВ. Моделът с по-голям капацитет има три пластини като всяка е с обем 750 GB. Първата информация за тези носители се появи през миналата седмица.
Новите твърди дискове са разработени в 3,5-инчов форм-фактор с използване на фирмената технология GreenPower, която е предназначена "да направи дисковете по-икономични". Заявеното енергопотребление в работен режим е 6 W (около 0,8 W в режим на сън). Свързаността с компютър се осъществява чрез Serial ATA 3 Gbps интерфейс, а обемът на буфера е 64 MB. Нивото на шум при новите модели Caviar Green не превишава 29 dBA.
Добре е да се отбележи поддръжката на технологията Advanced Format, която оптимизира скоростта на работа с медиаданни благодарение на разширената поддръжка на функцията за корекция на грешки.
Освен това в новите носители е реализирана системата IntelliPower, която оптимизира скоростта на въртене на шпиндела в рамките от 5400 до 7200 rpm, осигурявайки икономия на електроенергия и "подобряване на експлоатационните характеристики".

Източник: Computerworld

( 1 гласа )
41
Напишете първи мнение!