Четвъртък, 21 Август 2008

Altech Team

Версия за печат

Производителите на дънни платки се подготвят сериозно за доставките на идващото Intel Core i7 процесорно поколение. Процесорите са базирани на новия 1366 пинов land grid array (LGA-1366) сокет и ще изискват закупуването на съвместима дънна платка.
От ASUS вече разкриха, че ще имат предложение за новия сокет LGA-1366 още в деня на пускането на Core i7. Gigabyte са готови със своето предложение от висок клас, наречено GA-X58-EXTREME.
Цветовата схема на платката на Gigabyte е същата като на предишните подобни модели. На северната част на платката се вижда новият LGA-1366 сокет. Gigabyte предлага и активно охлаждане на северния мост чрез воден блок. Платката има четири PCI-Express слота, наредени по същия начин, по който са наредени при MA-790FX-DQ6. Поддържа се триканална DDR3 памет. Gigabyte може да предложи и бюджетен модел, GA-X58-DS4 със същия дизайн на платката, като блокира или премахне оранжевите PCI-Express x16 (electrical x8) слотове и промени охлаждането на чипсета и регулаторите на напрежение. Платката на снимката не е фунционираща мостра.

Източник: Techpowerup

( 1 гласа )
51
Напишете първи мнение!