Вторник, 18 Ноември 2008

Altech Team

Версия за печат

Intel Corporation представи своя най-напреднал процесор за настолни компютри правен някога наречен Core i7. Процесорът Core i7 е първия член от новата фамилия Nehalem процесори и е най-високотехничния правен някога с нови технологии, които ускоряват производителността спрямо нуждите. Core i7 ускорява видео обработката, игрите и други популярни Интернет и компютърни дейности с до 40% без да се увеличава потреблението на енергия.
Широко оповестен в компютърната индустрия като техническо чудо, процесорът Intel Core i7 държи новия световен рекорд от 117 точки за SPECint_base_rate2006 benchmark тест, който измерва производителността на процесора. Това е първият път в който единичен процесор изкарва резултат повече от 100 точки.
Уникалната технология на Intel Turbo Boost Technology увеличава производителността за да се постигнат нуждите и натоварванията желани от потребителя. Чрез високотехнологияния вграден контрол на потреблението на енергия и използването на нови "power gate" транзистори базирани на напредналата 45nm технология на Intel, high-k metal gate производствен процес, Turbo Boost автоматично настройва честотата на едно или повече от четирите ядра за еднонишкови или многонишкови приложения, за да увеличи производителността без да увеличава консумацията на енергия. Core i7 също така има най-новите технологии за съхраняване на енергия, позволявайки на настолните компютри да влизат в sleep режим, който е характерен за Intel базираните преносими компютри.
Core i7 процесорът има два пъти по-голяма пропускателна способност на оперативната памет спрямо предишните "Extreme" платформи на Intel, забързвайки трансфера на компютърните битове и байтове вътре и вън от процесора с технологията Intel Quickpath. Проектиран с технологията Hyper-Threading, процесорът позволява използването на много компютърни нишки, които могат да вървят отделно, като позволява едно ядро да извършва две операции едновременно. Като резултат четириядрения Core i7 предоставя производителност на 8 нишки.
Intel Core i7 е първият представител от семейството на микроархитектурата Intel Nehalem; сървърните и мобилните версии ще се появят по-късно. Всеки Core i7 процесор има 8 MB L3 кеш и триканална DDR3 1066 памет, за да предостави най-добрата производителност на паметта за всяка настолна платформа. Върховият модел процесор, Intel Core i7 Extreme Edition, е с премахната защита за вдигане на скоростта, позволявайки на знаещите как потребители на Intel да увеличат скоростта на процесора.

Източник: Techpowerup

( 11 гласа )
411
Напишете първи мнение!